Nemzetközi Üzleti Fórum «MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG: alapvető trendek és exportlehetőségek»

2020. Október 12-13, Budapest, Magyarország

Danubius Hotel Helia****

Regisztráció
Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Fórum védnöke: Külgazdasági és Külügyminisztérium

orosz címer

A Fórumot támogatja: Az Oroszországi Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma

logo russian export center logo business russia logo minpromtorg russia

A Fórumról

A Magyarország és Oroszország közötti együttműködés fejlesztésének keretein belül 2011 óta a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetsége és Kereskedelmi Képviselete támogatásával minden évben megrendezésre kerül a Magyar-Orosz Gazdasági Fórum. A Fórumon megvitatásra kerülnek az együttműködés lehetőségei a jelenlegi gazdasági környezetben.

виктор орбан и владимир путин

A Fórum eredményeként együttműködési egyezmények és kereskedelmi szerződések kerülnek aláírásra, továbbá személyes üzleti kapcsolatok jönnek létre a résztvevők között. A Fórum azt mutatja, hogy a bevezetett szankciók ellenére a magyarországi és oroszországi régiók és üzleti körök képviselői készen állnak az új együttműködési irányvonalak felkutatására.

Az Oroszországi Föderáció elnöke, Vlagyimir Putyin és Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor 2017 és 2019 között létrejött rendszeres találkozóira Magyarországon és Oroszországban is a kapcsolatok pozitív dinamikájaként tekintenek, valamint azokat új – különösen az Oroszországi Föderáció régióival történő – együttműködési lehetőségként tartják számon.

Külgazdasági és Külügyminiszter Szijjártó Péter

Szijjártó Péter

Külgazdasági és Külügyminiszter

Ez az esemény különösen nagy örömömre szolgál, a Fórum hűen tükrözi a magyar kormány stratégiai célkitűzéseinek aktualitás irányát. Alapvető érdekünk hazánk külgazdasági kapcsolatrendszerének megújítása és bővítése, ezen belül a gazdasági, kereskedelmi, bektetési kapcsolatok elmélyítése Oroszországgal és az oroszországi régiókkal.

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon Vlagyimir Szergejev

Vlagyimir Szergejev

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon

Szeretném kiemelni, hogy nézetem szerint a Fórum témája rendkívül aktuális. Ahogy Oroszországban, úgy Magyarországon és Európa más országaiban is intenzíven kutatják a kereskedelmi és gazdasági együttműködés javításának, a szankciókra épülő szembenállásból eredő negatív következmények elhárításának útjait.

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes Magyar Levente

Magyar Levente

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes

A mai Fórum kiváló lehetőséget biztosít az orosz üzleti lehetőségek megismerésére, az információ cseréjére, valamint a párbeszédre és kapcsolatépítésre, melyek révén - reményeink szerint - újabb sikeres projektek indulhatnak el a jövőben. Közös célunk és érdekünk tehát e rendezvény sikere, amely fontos állomás lehet kétoldalú gazdasági együttműködésünk további erősítésében és bővítésében.

Beruházások Ösztönzésért Felelős Helyettes Államtitkár Dr. Ponevács-Pana Petra

Dr. Ponevács-Pana Petra

Beruházások Ösztönzésért Felelős Helyettes Államtitkár

A Nemzetközi Üzleti Fórum nyújtotta platform kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a már meglévő kapcsolatok erősítése mellett, újabb üzleti projektlehetőségek kerüljenek megvitatásra.

Az Oroszországi Föderáció kereskedelmi képviselője Magyarországon Pavel Iljin

Pavel Iljin

Az Oroszországi Föderáció kereskedelmi képviselője Magyarországon

Az orosz kereskedelmi képviselet kész arra, hogy a jövőben is maximálisan együttműködjön a kölcsönös előnyökkel járó orosz-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi rendezvényünk jól szolgálja azok további elmélyítését.

Magyar Agrárminiszter Dr. Nagy István

Dr. Nagy István

Magyar Agrárminiszter

Ez az összejövetel kiváló alkalmat teremt arra, hogy a potenciális partnerek egymásra találjanak. Az Agrárminisztérium is felismerte az ebben rejlő lehetőséget. Ezért a Magyar-Orosz Nemzetközi Üzleti Fórumon, amelyet az egyik legfontosabb magyar-orosz gazdasági eseményként tartunk számon, tárcánk esztendőről-esztendőre képviselteti magát.

A Fórum hivatalos katalógusa

Megnyitom

A Fórum témái:

• együttműködés a magas hozzáadott értékű export területén, mint a gazdasági fejlődés modern irányvonala (kereskedelem, innováció, technológia),

• az oroszországi és a magyarországi régiók export lehetőségei,

• mezőgazdaság: export-import, a magyar gyakorlat alkalmazása az Oroszországi Föderáció importhelyettesítési programjában,

• egészségügy: együttműködési lehetőség (gyógyszeripar, egészségügyi innováció),

• turizmus, egészségügyi turizmus.

A Fórum résztvevői

az Oroszország és Magyarország tisztviselői, regionális vezetők

vállalati vezetők, tulajdonosok, exportügynökségek

a média képviselői

Partnerek


a Fórum szervezőbizottsága

Tel.:+36 70 251 40 03 (magyar), +36 30 310 36 80 (orosz)
E-mail: info@budforum.org

Regisztráció