Nemzetközi Üzleti Fórum «MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG: alapvető trendek és exportlehetőségek»

Danubius Hotel Helia****

Regisztráció
Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Fórum védnöke: Külgazdasági és Külügyminisztérium

orosz címer

A Fórumot támogatja: Az Oroszországi Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma

A Fórumról

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

A Magyarország és Oroszország közötti együttműködés fejlesztésének keretein belül 2011 óta a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetsége és Kereskedelmi Képviselete támogatásával minden évben megrendezésre kerül a Magyar-Orosz Gazdasági Fórum.

A Fórumon megvitatásra kerülnek az együttműködés lehetőségei a jelenlegi gazdasági környezetben.

A Fórum eredményeként együttműködési egyezmények és kereskedelmi szerződések kerülnek aláírásra, továbbá személyes üzleti kapcsolatok jönnek létre a résztvevők között. A Fórum azt mutatja, hogy a bevezetett szankciók ellenére a magyarországi és oroszországi régiók és üzleti körök képviselői készen állnak az új együttműködési irányvonalak felkutatására.

Külgazdasági és Külügyminiszter Szijjártó Péter

Szijjártó Péter

Külgazdasági és Külügyminiszter

Ez az esemény különösen nagy örömömre szolgál, a Fórum hűen tükrözi a magyar kormány stratégiai célkitűzéseinek aktualitás irányát. Alapvető érdekünk hazánk külgazdasági kapcsolatrendszerének megújítása és bővítése, ezen belül a gazdasági, kereskedelmi, bektetési kapcsolatok elmélyítése Oroszországgal és az oroszországi régiókkal.

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon

Jevgenij Sztaniszlavov

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon

A magyar-orosz kereskedelmi és gazdasági viszony összességében sikeresen fejlődik az utóbbi években. Magasan értékeljük azt, hogy az országaink közötti viszonyt hagyományosan a pragmatikus és kölcsönös tiszteleten alapuló, közös érdekből építkező partnerség jellemzi. Kívánok a Fórum résztvevőinek eredményes megbeszéléseket, sok sikert az új ötletek megtalálásában és előnyös szerződések megkötésében!

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes Magyar Levente

Magyar Levente

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes

A mai Fórum kiváló lehetőséget biztosít az orosz üzleti lehetőségek megismerésére, az információ cseréjére, valamint a párbeszédre és kapcsolatépítésre, melyek révén - reményeink szerint - újabb sikeres projektek indulhatnak el a jövőben. Közös célunk és érdekünk tehát e rendezvény sikere, amely fontos állomás lehet kétoldalú gazdasági együttműködésünk további erősítésében és bővítésében.

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes

Joó István

Külgazdasági- és Külügyminiszter-helyettes

A Nemzetközi Üzleti Fórum kiemelkedő lehetőséget biztosít új együttműködési lehetőségek feltérképezésére, a már meglévő kapcsolatok erősítésére, illetve újabb üzleti lehetőségek beazonosítására is.

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának elnöke

Szekeres István

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának elnöke

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üdvözöl minden kezdeményezést, amely elősegíti a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok fejlődését. Ezek sorában kiemelkedő szerepet tölt be az évente megrendezésre kerülő Magyar-Orosz Üzleti Fórum. A résztvevők személye, létszáma, az előadások hasznossága, a megbeszélések, beszélgetések nyitottsága és a szokásos barátságos légkör, valamint a szervezés magas színvonala hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Magyar Agrárminiszter Dr. Nagy István

Dr. Nagy István

Magyar Agrárminiszter

Ez az összejövetel kiváló alkalmat teremt arra, hogy a potenciális partnerek egymásra találjanak. Az Agrárminisztérium is felismerte az ebben rejlő lehetőséget. Ezért a Magyar-Orosz Nemzetközi Üzleti Fórumon, amelyet az egyik legfontosabb magyar-orosz gazdasági eseményként tartunk számon, tárcánk esztendőről-esztendőre képviselteti magát.

Beruházások Ösztönzésért Felelős Helyettes Államtitkár Dr. Ponevács-Pana Petra

Dr. Ponevács-Pana Petra

Beruházások Ösztönzésért Felelős Helyettes Államtitkár - 2014-2018

A Nemzetközi Üzleti Fórum nyújtotta platform kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a már meglévő kapcsolatok erősítése mellett, újabb üzleti projektlehetőségek kerüljenek megvitatásra.

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon Vlagyimir Szergejev

Vlagyimir Szergejev

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete Magyarországon - 2014-2020

Szeretném kiemelni, hogy nézetem szerint a Fórum témája rendkívül aktuális. Ahogy Oroszországban, úgy Magyarországon és Európa más országaiban is intenzíven kutatják a kereskedelmi és gazdasági együttműködés javításának, a szankciókra épülő szembenállásból eredő negatív következmények elhárításának útjait.

Az Oroszországi Föderáció kereskedelmi képviselője Magyarországon Pavel Iljin

Pavel Iljin

Az Oroszországi Föderáció kereskedelmi képviselője Magyarországon - 2017-2021

Az orosz kereskedelmi képviselet kész arra, hogy a jövőben is maximálisan együttműködjön a kölcsönös előnyökkel járó orosz-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi rendezvényünk jól szolgálja azok további elmélyítését.

A Fórum hivatalos katalógusa

Megnyitom

A Fórum témái

• együttműködés a magas hozzáadott értékű export területén, mint a gazdasági fejlődés modern irányvonala (kereskedelem, innováció, technológia)

• az oroszországi és a magyarországi régiók export lehetőségei

• mezőgazdaság: export-import, a magyar gyakorlat alkalmazása az Oroszországi Föderáció importhelyettesítési programjában

• egészségügy: együttműködési lehetőség (gyógyszeripar, egészségügyi innováció)

• turizmus, egészségügyi turizmus

A Fórum résztvevői

az Oroszország és Magyarország tisztviselői, regionális vezetők

vállalati vezetők, tulajdonosok, exportügynökségek

a média képviselői

Partnerek


a Fórum szervezőbizottsága

Tel.:+36 70 251 40 03 (magyar), +36 30 310 36 80 (orosz)
E-mail: budforum2020@gmail.com

Regisztráció